Menu

WOLF | 220 VOLT | CLOUDSCAPE

Helsingborg

The Tivoli
fredag, 10 april 2015 kl:19:00

WOLF | 220 VOLT | CLOUDSCAPE+ Support
En tung heavymetal & hårdrockskväll


Örebros tyngsta band åker på turné tillsammans med 220 VOLT, bandet från Frösön som åkt jorden runt med bland annat AC/DC.


WOLF
Från början hette bandet Wolverine men bytte ganska snart till Wolf. De har sedan sin start 1995 släppt sex fullängdsalbum. Det självbetitlade debutalbumet gavs ut 2000. Wolf har turnerat som förband till Saxon, Firewind, Tankard, Wasp och Trivium. Deras senaste skiva, Legions of Bastards, gavs ut 2011 och ett nytt album släpps augusti 2014 med titeln Devil Seed på Century Media.


220 VOLT
Bandets karriär började 1979, men tog fart när de 1982 släppte den första singeln "Prisoner Of War", som sålde slut snabbt. Sedan en radiostation i New Jersey spelat singeln och den blivit en av de mest önskade låtarna där hörde skivbolaget CBS av sig till bandet och ville erbjuda dem ett skivkontrakt. Den första skivan "220 Volt" släpptes 1983 och såldes i cirka 10 000 exemplar enbart i Sverige. Bandet har förutom i Sverige varit mycket populärt i Japan, Tyskland och USA. 1984 turnerade bandet med Nazareth och 1986 med AC/DC.


CLOUDSCAPE
Efter en succéfylld Europaturné 2014 som hade premiär på The Tivoli i februari förra året, 5 plattor i bagaget, ex antal musikvideos och festival spelningar runt om i Europa under bandets 10 åriga karriär så återkommer nu CLOUDSCAPE tillbaka för en "hemma match" på The Tivoli tillsammans med legendariska 220VOLT och WOLF. CLOUDSCAPE släpper sitt 5e alster i vår och är hungriga att få komma ut och spela de nya låtarna samt en schysst "best of" från tidigare plattor. 2015 är också lite av ett jubileums år för Cloudscape då det är 10år sedan deras debut platta släpptes (2005). Denna kvällen kommer att bli grym tillsammans med legendariska 220VOLT och WOLF! En helkväll i hårdrockens tecken och bandets första gig för att promota kommande plattan!!


---------------- BOKA BORD ---------------
Du väljer fritt från kvällen a la carté - 250:-/ppr ex. entré
Aktuell meny hittar du under fliken MAT


The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Datum / Tid

fredag, 10 april 2015 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad